Verhuizen met restschuld

Verhuizen met restschuld? Wij hebben een oplossing.

Verhuizen met restschuld

Hallo mijn naam is Shirley Jacobs en ik ben Hypotheekadviseur bij de Hypotheekshop.

Zou jij wel willen verhuizen maar heb je deze plannen in de ijskast gezet omdat je dacht dat het door een restschuld niet mogelijk zou zijn? Dan hebben we goed nieuws voor je. De Hypotheekshop lanceert samen met Credivance het Verhuis Plus Krediet. Hiermee kun je, als je huis onder water staat, toch een andere woning kopen.

Struikelblok

Als jij mogelijk een restschuld hebt, ben je niet alleen. Ongeveer één op de zes huiseigenaren in Nederland krijgt te maken met een restschuld als zij de woning gaan verkopen. Dit zijn ongeveer 1 miljoen huishoudens en gemiddeld is de restschuld € 28.000. Vooral huiseigenaren die vanaf 2001 een woning hebben gekocht hebben met deze restschuldproblematiek te maken, omdat de huizenprijzen de laatste jaren fors zijn gedaald. Een restschuld is daarmee één van de grootste struikelblokken op de Nederlandse woningmarkt en belemmert de doorstroming.

Meefinancieren restschuld vaak niet mogelijk

Het meefinancieren van de restschuld bij een nieuwe hypotheek is namelijk vaak lastig. Veel banken zitten niet te wachten op het geven van een hypotheek inclusief de financiering van een restschuld. Ook een hypotheek inclusief restschuldfinanciering met Nationale Hypotheek Garantie is vaak lastig te regelen? Kortom: verhuizen naar je nieuwe droomhuis kan alleen als je veel hebt gespaard, welvarende ouders hebt of de staatsloterij wint.

Maak daarom snel een afspraak voor een Hypotheekadvies incl Verhuis Plus Krediet .

Hypotheek Check

oversluiten hypotheek small